Två föreläsningar - olika, men ändå lika

Igår föreläste jag för ett gäng pedagoger i Falköping. Ikväll skall jag föreläsa för ett gäng föräldrar i Varberg. Två föreläsningar som påminner om varandra i väldigt hög grad, men som är lite, lite förändrade på grund av åhörarna.

Det viktigaste i bägge grupperna är att förstå svårigheterna med att ha en funktionsnedsättning inom npf-området och därmed förstå varandras svårigheter. Det är inte lätt, precis som mamman i föregående inlägg skriver, att förstå något så svårt som npf. Men man måste också vara ödmjuk och förstå det att man kanske inte förstår.

Om man har de två utgångspunkterna så har mötet och stödet för ett barn med npf så mycket större chans att bli bra. Och det är ju det vi alla vill. Att barnet skall lyckas! Eller hur?

Kommentarer

Elin sa…
Jag har fått boken.Tack snälla fantastiska Malene. Dina ord värmer.
Hälsa din dotter att jag är tacksam över att du fick skriva om henne,berätta hennes historia. Ni är guld värda båda två.

Stora Kramar från Elin
Härligt att höra, Elin!
Kram
Maria sa…
Jättebra föreläsning i Varberg idag! Hann aldrig fråga dig ang medicinering. Har din dotter fått medicin, och i så fall fungerar det bättre?

Populära inlägg